Over mij

Mijn naam is Christien van der Veen. Ik ben geboren in 1985 en woon samen met mijn man en zoontje in Twijzel, gelegen in noordoost Friesland. Al van jongs af aan ben ik gek op de natuur en dan met name vogels. Fotograferen heeft altijd mijn interesse gehad. Toch ben ik nog niet zo lang geleden begonnen met mezelf ontwikkelen tot natuurfotograaf. Ik heb halverwege 2016 mijn eerste spiegelreflex camera gekocht omdat ik meer wilde dan alleen de ‘standaard’ foto’s in eigen huis en tuin.

Ik heb ontdekt dat ik natuurfotografie ontzettend leuk vind om te doen. Sinds 2018 ben steeds actiever als natuurfotograaf. Naast dat ik graag buiten ben, vind ik in fotograferen een bepaalde rust in de hectiek van het dagelijkse leven. Ik kan helemaal blij worden van een vogel die precies op het juiste takje gaat zitten, een soort die ik nog niet eerder heb gezien, een mooie zonsopgang met reeën in het weiland, een (voor mij nieuw) natuurgebied, of een overvliegende zeearend. Soms ben ik zo vol verwondering aan het kijken dat ik vergeet de foto te maken…

Het Lauwersmeergebied behoort tot een van mijn favoriete gebieden. Hier kan ik uren ronddwalen onder het motto van ‘hoe langer je kijkt, hoe meer je ziet’. Het ontgaat veel mensen hoeveel er te zien is in de Nederlandse natuur. Ik heb veel aanspraak als ik op pad ben, en als ik vertel wat ik fotografeer, krijg ik vaak een verbaasd gezicht met de opmerking: ‘Oh? Is dat hier? Dat wist ik niet, nog nooit gezien…’ Met mijn foto’s wil ik hier verandering in brengen. Ik wil graag mijn enthousiasme over de prachtige Nederlandse natuur delen.

Naast het fotograferen ben ik sinds 2020 auteur bij Natuurfotografie.nl, waar ik schrijf voor de vaste rubriek ‘In de zoeker’. Deze rubriek geeft (achtergrond)informatie voor het fotograferen van vooral soorten, maar ook landschappen en weer- en natuurverschijnselen.

Wil je meer van mij weten? Je kunt me volgen op Instagram of Facebook. Ik zou het erg leuk vinden als je een reactie achterlaat bij mijn foto’s! Of klik hier om mij een mail te sturen.

Ik wens je veel kijkplezier op mijn website.

Christien van der Veen